Kenelle?

Työrasti - helsinkiläisille työnhakijoille

Kirjautumista edellyttämät Helsingin kaupungin sähköiset työllisyyspalvelut ovat sinulle joka olet:

helsinkiläinen, työttömänä työnhakijana TE-toimistossa ja saat tällä hetkellä Kelan työmarkkinatukea.

Huom. Mikäli saat tällä hetkellä ansiosidonnaista päivärahaa työttömyyskassasta, tai peruspäivärahaa Kelasta, et valitettavasti kuulu kohderyhmäämme.

Ilmoittaudu mukaan palvelumme käyttäjäksi, ja ota käyttöön Helsingin kaupungin työllisyyspalveluiden tarjoamat ilmaiset koulutukset ja laajat työmahdollisuudet!

Ilmoittaudu!

HUOM! Sivuston kautta kaupungin palkkatukipaikkoja voivat hakea vain työttömät työnhakijat, joille on maksettu vähintään 300 päivää Kelan työmarkkinatukea työttömyyden perusteella, Helsingin TYP-palvelussa yli puoli vuotta olleet asiakkaat sekä alle 30-vuotiaat palkkatukeen oikeutetut nuoret, joilla on ammatti- tai korkeakoulututkinto. Tarkistamme ilmoittautumistietojen perusteella oikeutesi hakea Helsingin kaupungin palkkatukipaikkoja.


Työmarkkinatuen kertyminen

Osa kaupungin palveluista on rajattu työnhakijoille, joille on kertynyt yli 300 päivää työmarkkinatukea työttömyyden perusteella. Kyse ei ole työttömyyden kestosta, vaan työmarkkinatuen maksupäivistä. Mukaan lasketaan vain arkipäivät (n. 21,5 päivää kuukaudessa). Päivät eivät kerry, kun olet jossakin työllistymistä edistävässä palvelussa (esim. työkokeilu, uravalmennus, kuntouttava työtoiminta) tai opiskelun ajalta.

Jos olet ennen työttömyyttä ollut työssäoloehdon täyttävässä työssä (työskennellyt vähintään 6 kk), saat työttömyysetuutena peruspäivärahaa Kelasta tai ansiosidonnaista kassasta 300–500 maksupäivän ajan. Mikäli työttömyytesi jatkuu peruspäivärahan tai ansiosidonnaisen päivärahan maksupäivien täytyttyä, alat saamaan työmarkkinatukea Kelasta. Tätä työmarkkinatukea tulee olla kertynyt 300 maksupäivältä, jotta voit hakea kaupungin palkkatuettuja työpaikkoja. 

Mikäli sinulla ei ole aikaisempaa työhistoriaa (työssäoloehto ei täyty), saat työttömyyden alkaessa suoraan Kelan työmarkkinatukea.


Mistä tiedän paljonko minulle on kertynyt työmarkkinatukea?

  • Voit tarkistaa työmarkkinatukipäiviesi kertymän Kelan sähköisestä asiointipalvelusta.

  • Kirjaudu pankkitunnuksilla sisään henkilöasiakkaiden palveluun. Löydät kertymätiedon kohdasta Työttömyysturva > Maksetut päivät > Työttömyyden perusteella maksetut työmarkkinatukipäivät

  • Työmarkkinatukipäivien kertymä löytyy myös postitse kotiin tulevan Kelan päätöskirjeen lopusta kohdasta ”Sinulle on maksettu työttömyyden perusteella maksettua työmarkkinatukea X päivältä”.